Archiv články - média

fdhbfdnbnbthgfdsa

Hrabal na titulu mě nalákal

27.03.2014 | (MÉDIA) Kupujete ještě tiskoviny anebo už jen čtete zprávy, články, texty na internetu? A máte vůbec potřebu číst mediální sdělení? Já už moc ne…

K čemu je nám premiérovo volování

18.12.2013 | (MÉDIA) Je zachycení a zveřejnění hovoru premiéra s ministrem obrany v poslanecké sněmovně při osobním hovoru už určitým zásahem do „soukromí“ nebo ne? Ve chvíli, kdy se celý národ smutně bavil vulgaritou předsedy vlády, si tuhle otázku položil asi málokdo. Když ale odezněl prvotní šok, je možné se nad ní […]

Novináři, hejbejte se jako ta škatulata

12.12.2013 | (MÉDIA) Kdybych měl vytvořit seznam známějších českých novinářů, kteří v posledním půlroce změnili místo svého působení, nestačil by mi tento článek. Jde o desítky lidí, kteří se dali do pohybu.

440741

Kultura, to nejsou jenom zprávy

04.12.2013 | (MÉDIA) Umění mě vždycky bavilo a věnuji se mu už od gymnaziálních let, takže je smutným paradoxem, když teď budu psát o tom, že jistý kulturní pořad je zbytečný. O čem je řeč? O Událostech v kultuře, každodenním kulturním zpravodajství na programu ČT art.

A020722_KOT_SABINA_V

Těžký úkol pro novou šéfku MF Dnes

28.11.2013 | (MÉDIA) Sabina Slonková jako nová šéfredaktorka MF Dnes je trochu překvapivou, ale slibnou volbou. S Jiřím Kubíkem, který by s ní měl redakci vést, už pracovala před svým odchodem z téhož deníku v roce 2003.

bm2

Šéfové balí kufry, Bel Mondo taky

21.11.2013 | (MÉDIA) Před dvěma týdny ohlásil odchod z funkce šéfredaktor MF Dnes Robert Čásenský. I Dalibor Balšínek ve funkci šéfa Lidových novin skončil. Nedávno se poroučel také šéf Hospodářských novin Petr Šabata a s ním dalších sto členů Economie. A po roce a měsící existence přestává vycházet měsíčník Bel Mondo, rovněž […]

dita

Žena za plotnou je fakt chutná

14.11.2013 | Ačkoli nejčastějším dotazem posledních dní bylo „Koho jsi nakonec volil?“, v posledních týdnech jsem slýchal i otázku: „Viděl jsi už Ditu?“ Dvanáctidílný televizní kuchařský magazín Deník Dity P. uvádí Česká televize a Kamil Fila z Respektu ho neváhal ve svém  intelektuálně výživném rozboru nazvat „food pornem“.

1859160_t-g-masaryk

Masaryk se dívá – a my na něj

06.11.2013 | Bylo to trochu z jiného světa. Žádné právě dohrané politické reality show. Ani žánrové krimi, love story, psychologický thriller, kterých je dnes v televizi přehršel. Jen volněji řazené výjevy, jejichž největší silou bylo to, co sdělují o naší minulosti. A pak herci a jejich výkony.

6744-5675

Čeští politici a dámské punčocháče

30.10.2013 | (MÉDIA) Jak si politické strany letos poradily s předvolebními venkovními kampaněmi?

Krásný ztráty

V baru u Michala Prokopa zavírají

25.10.2013 | (MÉDIA) Dožít se čtrnácti let je v televizní branži úspěch. Po čtrnácti letech skončí v závěru letošního roku talk show Michala Prokopa Krásný ztráty.

mt-rytir

Rytířovy jiné zvonky

18.10.2013 | (MÉDIA) Před pár dny zemřel textař Zdeněk Rytíř a na některých zpravodajských serverech se objevil titulek: „Zemřel autor hitu Zvonky štěstí“. Jiné nekrology připomínaly i jeho text k Včelce Máje. Vyjmenovány byly další hitové skladby, ať už od Václava Neckáře, Golden Kids, Olympicu, Karla Gotta, Michal Tučného atd.

126839m-hospodarske-noviny

Další novináři z kola ven

10.10.2013 | (MÉDIA) Vydavatelství Economia propouští sto svých zaměstnanců a jako první se poroučel i šéfredaktor vlajkové lodi podniku, Hospodářských novin, Petr Šabata.

svet v obrazec

Pták opět letí

03.10.2013 | Svět v obrazech vstává z hrobu. Vydavatelství Sanoma obnovilo vydávání časopisu, který patřil před rokem 1989 k oblíbeným a v souladu s názvem sázel na obrazovou stránku. Ta by měla dominovat i dnes. 

pavlina-kvapilova-1

Bojovala, až dobojovala

26.09.2013 | (MÉDIA) Pro dobrotu na žebrotu, mohla by si říkat bývalá šéfka Nových médií České televize Pavlína Kvapilová po svém nedobrovolném odchodu z Kavčích hor. Vypadá to jako heroická tragédie: žena, která se „jen“ zastala moderátorky Drtinové, je nakonec tím, kdo nejvíce ztratí.

IMG_5990

K čemu všemu byly dobré papírové noviny?

19.09.2013 | (MÉDIA) „Vy už je nechcete? Já si je vezmu, jsou nejlepší na podpal…“, řekla mi neznámá žena a vzala si ode mne noviny, které jsem si ten den výjimečně koupil a chystal se je vyhodit.